GMP verwerft opdracht in Guangzhou, China

Von Gerkan, Marg en Partners (GMP) hebben de internationale competitie gewonnen voor de nieuwbouw van het Chinese telecombedrijf Unicom met een aangrenzende kantoortoren in Guangzhou, China.
Delen:

De nieuwbouw van GMP komt in het centrum van het nieuwe Tianhe zakendistrict nabij de universiteit. Het plan oorziet in twee hoge gebouwen die over vijf verdiepingen wordt verbonden door een sokkel. Een boog over de belangrijkste toegangsweg verbindt de gebouwen met het stedelijke gebied. In lijn met de Chinese landschapstraditie, liggen de heuvels in het noorden. De zuidkant van het gebouw richt zich op terrasvormige waterpartijen om zo de scheiding van de openbare ruimte te bewerkstelligen.

gmp Chinese Hoogbouw
De gebouwen krijgen een standplaats waarmee zij de bestaande gebouwen niet overschaduwen aan de noord-west kant. De westelijke toren herbergt het IT Operation Center en de administratie. De hoogte van deze toren is beperkt tot een (toegestane) hoogte van 94 meter. De toren aan de oostkant krijgt de maximale (toegestane) hoogte van 119 meter. Deze toren huisvest kantoorruimtes en andere commerciële ruimtes zoals een postkantoor, een bank en een supermarkt aan de zuid-oostkant. De totale oppervlakte bedraagt 160.000 vierkante meter.

gmp China hoogbouw

China Hoogbouw GMP

Ontwerpteam

Ontwerp:  Meinhard von Gerkan and Stephan Schütz with Nicolas Pomränke
Project management Patrick Pfleiderer with Stefan Hornscheidt
Competition design team:  Li Xie, Christian Machnacki, Karolin Schmidt, Ji Xu, Wei Qin, Thilo Zheme, Bin Zhou, Jan Deml
Detaillering: Li Xie, Christian Machnacki, Fan He, Ji Xu, Wei Qin
Opdrachtgever: Guangdong Branch of China United Network Communications Group Co., Ltd.
Netto oppervlakte: 105,000 m²
Toren 1
Hoogte 119 m, 28 etages
Toren 2
Hoogte 94 m, 21 etages
Planning: 2015-2017