Queens Quay Blv Toronto West 8 opgeleverd

West 8 levert binnenkort de nieuwe Queens Quay Boulevard, onderdeel van het Toronto Central Waterfront in Canada op. Met de opening ontstaat een grote ontmoetingsplaats met stedelijke levendigheid en een nieuwe economische vitaliteit. Het ontwerp is ingesteld om een blijvende erfenis voor de stad te creëren.
Delen:

West 8 + DTAH, de winnaars van de 2006 Central Waterfront Innovative Design Competition, hebben in opdracht van Waterfront Toronto een integrale visie voor het gebied ontwikkeld, die de belangrijkste bestemmingen langs de rand van het water met elkaar verbinden. Nieuwe publieke ruimten en promenades voor voetgangers en fietsers stimuleren een economische vitaliteit en geven de stad een waterfront boulevard van wereldformaat.

West8 Canada Toronto Waterfront

Queens Quay loopt oost-west parallel aan de waterkant van Lake Ontario en is de belangrijkste straat van Toronto’s waterfront. Met een lengte van meer dan 3 kilometer beschikt het over een reeks van iconische wavedecks; het verkeer op de noordzijde van de straat; een Light Rail Transit (LRT) lijn in het midden; een royale granieten wandelesplanade met bomen op de zuidzijde met de Martin Goodman Trail, een multifunctioneel recreatief pad.

West8 Canada Toronto Waterfront
West8 Canada Toronto Waterfront

Eerder dit jaar won West 8, in samenwerking met Toronto KPMB en Ken Greenberg, de ontwerpwedstrijd voor de herinrichting van de nabijgelegen Jack Layton Ferry Terminal en het Harbour Square Park. In 2008 ontving het Toronto Waterfront Plan de prestigieuze American Award for Landscape Architecture.

Consultants

Arup, Halsall Associates, Schollen Company, Mulvey + Banani, David Dennis Design

Team

Adriaan Geuze, Jelle Therry, Jerry van Eyck, Marc Ryan, Alexander Sverdlov, Alyssa Schwann, Christian Gausepohl, Claudia Wolsfeld, Daphne Schuit, Fernando Diez, John Payne, Juan Figueroa Calero, Karsten Buchholz, Kees Schoot, Lynnette Postuma, Maarten Buijs, Marco Garcia, Perry Maas, Pieter Hoen, Reinaldo Ismael Jordan, Ronald van Nugteren, Shachar Zur