Agendatip: Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal wordt vernieuwd. Hiervoor zijn Julian Harrap Architects uit Londen voor de restauratie en Happel Cornelisse Verhoeven voor de nieuwbouw ingeschakeld. Het ontwerp deed heel wat stof opwaaien maar is volgens het museum terecht, "het ontwerp is spannend, sprekend en spectaculair".

Of dit zo is kunnen we beoordelen op 2 april. Dan licht tijdens het evenement ‘Museum de Lakenhal Vernieuwt’ in Scheltema, Julian Harrap zijn plannen en zijn visie toe over de opgave.

Lakenhal vernieuwt

Het ontwerp

De vier afzonderlijke gebouwdelen worden met elkaar verbonden via een centraal binnenhof, dat ontstaat door de historische ‘Achterplaets” van de oude Laecken-Halle te heropenen. Deze Achterplaets staat in directe vebrinding met de historische entree van het museum. In de nieuwbouw worden twee tentoonstellingszalen toegevoegd met natuurlijk bovenlicht en uitzicht op de stad. Het ontwerp van de nieuwe tentoonstellingsvleugel is geïnspireerd op de historische bebouwing in de omgeving. Door toevoeging van het nieuwe gebouw aan de Lammermarkt ontstaat een alzijdig museumcomplex in het Leidse Cultuurkwartier.

Lakenhal

Museum De Lakenhal vernieuwt in Scheltema van 19.45 tot 22.00 uur met o.a. Tracy Metz, Meta Knol (Museumdirecteur) Julian Harrap en een presentatie van de plannen.

Actie abonnement de Architect