Van kantoor tot multifunctioneel complex

De Ierse eigenaar Farraig transformeert samen met Team 4 Architecten een oud kantoor in Groningen tot multifunctioneel complex. In het 16.000 m2 grote gebouw komen appartementen, kantoorruimte, een hotel en een restaurant.
Delen:

Het gaat om het voormalige gebouw van Sociale Zaken en Welzijn van de gemeente Groningen, die naar een nieuw gebouw op Europapark is vertrokken. Besloten is tot de realisatie van een multifunctioneel complex met kantoren, appartementen, een hotel en een restaurant op de bovenste verdieping. Samen met architectenbureau Team 4 voor het projectmanagement en DTZ voor de verhuur wordt invulling gegeven aan het project.

Het gebouw bleek de afgelopen jaren te omvangrijk om te verhuren aan een partij. Het meet 16.000 m2 en dat is zelfs voor de gemeente Groningen heel groot. Daarom is gekozen voor multifunctionele opzet. De eigenaar mikt niet op studenten.

Op de begane grond komt een entresol voor de exploitatie van flexibele werkplekken en een hospitalityfunctie. Afhankelijk van de behoefte worden minsten drie verdiepingen van elk 958 m2 vanaf de eerste verdieping aangeboden als kantoorruimte. Tot de elfde verdieping zijn appartementen ingepland al dan niet met een hotelinvulling. Per verdieping komen veertien appartementen. Op de bovenste verdieping komt een restaurant en een skybar.  De Zwarte Doos wordt van binnen gestript. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2016.

Bron:Vastgoedmarkt.nl