Project

CPO Amstelloft Amsterdam – WE architecten

Architectuur

Geïnspireerd door woningen in oude scholen, kerken en pakhuizen ontwierp WE architecten woongebouw Amstelloft. Karaktervolle ruimtes met een flinke verdiepingshoogte kunnen verschillende indelingen worden gerealiseerd, van open loft tot 4-kamer appartement. Door het flexibele casco kunnen de woningen eenvoudig worden gewijzigd.

CPO Amstelloft Amsterdam – WE architecten
foto: Filip Dujardin

WE architecten heeft het initiatief genomen voor deze cpo-ontwikkeling door een ruimtelijk concept te formuleren en daarmee een zeer hechte bouwgroep te vormen. Het ontwerp biedt  ruimte aan de verschillende woonwensen van de opdrachtgevers. Binnen 5,5 meter vrije hoogte kan met houten insteekvloeren eenvoudig een kamer worden toegevoegd of weggehaald.

 

foto: Filip Dujardin foto: Filip Dujardin

 

Opvallend diep

Voor een woongebouw is de Amstelloft opvallend diep. Door de verdiepingshoogte en grote glaspartijen zijn hierbinnen toch prettige, lichte ruimtes mogelijk. De getoogde gevelopeningen worden versterkt door het metselwerk en geven het gebouw een sterk karakter. Aan beide gevels liggen ruime balkons die over de volle breedte strekken.

15 Doorsnede

Diversiteit in interieur

Ook in het interieur zijn de bogen en het uitzicht op de Amstel beeldbepalend. Een compacte kern met wokkeltrap en lift biedt toegang tot twee appartementen per verdieping, het penthouse vormt hierop een uitzondering. De vrijheid die het casco biedt komt in de sterke diversiteit van de interieurs sterk naar voren. Bovendien heeft de hoge duurzaamheidsambitie geleid tot klimaatneutrale woningen.

foto: Filip Dujardin foto: Filip Dujardin

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats amsterdam
  • Programma 7 appartementen, parkeergarage en dakterras
  • Opdrachtgever Bouwgroep Amstelloft
  • Ontwerpbureau WE architecten
Reageer op dit artikel