artikel

Eén oplossing voor lokaal verwarmen, koelen en ventileren

productnieuws

Het Jaga Hybrid Solutions klimaatsysteem is CO2-gestuurd en combineert de functies van verwarmen, koelen en ventileren in één behuizing.

Eén oplossing voor lokaal verwarmen, koelen en ventileren

Dat leidt tot aanzienlijke energiebesparing. Het Green Wire regelsysteem past luchtkwaliteit, vochtigheid en temperatuur in iedere ruimte aan de lokale omstandigheden aan. Dat maakt het systeem geschikt voor toepassing in scholen, zorgcentra, kantoren en woningen. De luchtverversing wordt geregeld door middel van sturing op CO2-concentratie. Daarnaast is het mogelijk om luchtkwaliteit te regelen op basis van temperatuur en relatieve vochtigheid. Nachtventilatie kan het aantal uren van temperatuuroverschrijding fors beperken. In klaslokalen kan het systeem tevens zorgen voor meer ventilatie in plaats van actief koelen. Hierdoor daalt de relatieve vochtigheid en neemt het comfort in de zomermaanden toe. Dat maakt dat Jaga Hybrid zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing met een EPC-reductie tot 0,28. Het systeem voldoet aan de nieuwste normen van het Bouwbesluit.

Reageer op dit artikel