artikel

Keramisch Passief

productnieuws

In het concept Keramisch Passief van Recticel Insulation en Wienerberger is het mogelijk om een passiefhuis te realiseren met de traditionele bouwmethode van keramische binnen- en buitenwanden en spouwisolatie, zonder dat de muren kasteeldik worden uitgevoerd.

Keramisch Passief

De muur wordt opgebouwd uit keramische binnenmuurstenen, twee-laags spouwisolatie van harde isolatieplaten in polyurethaan en gevelbakstenen. Doordat extra aandacht wordt besteed aan de aansluiting van kozijnen en de aansluitingen van de hellende dakconstructie, is de bouwkundige schil luchtdicht. Bovendien worden de keramische binnenmuurstenen altijd voorzien van een stuclaag, wat de luchtdichtheid van de wand ook bevordert.

Voor de binnenmuur wordt Porotherm gebruikt. Deze inerte steen neemt warmte langzaam op en geeft deze ook langzaam weer vrij. Hierdoor beperkt de steen de schommelingen in binnentemperatuur. Ook hebben keramische binnenmuurstenen een lager vochtgehalte dan andere bouwmaterialen, wat het binnenklimaat ten goede komt.

Als isolatiemateriaal worden Eurowall spouwisolatieplaten gebruikt in de wand. Iin de vloeren wordt gewerkt met Eurofloor, in het dak met Eurothane Silver. Hiermee zijn Rc-waarden te halen van ca. 9-10 m² K/W.

Reageer op dit artikel