De Musketon in Utrecht - Peter Strijker
In stad en land stuiten wij voortdurend op gebouwen die een geweldige indruk maken, maar waarvan we de architect vergeten lijken te zijn. Ditmaal De Musketon in Utrecht uit 1984 door Peter Strijker (1944).
In het kloppende hart van de nieuwe woonwijk Buurtschap te Veld in het noorden van Eindhoven is ruimte voor een iconische landmark die de buurtbewoners met elkaar verbindt en de verhalen van de buurt weerspiegelt.
In stad en land stuiten wij voortdurend op gebouwen die een geweldige indruk maken, maar waarvan we de architect vergeten lijken te zijn. Ditmaal De Musketon in Utrecht uit 1984 door Peter Strijker (1944).
In stad en land stuiten we voortdurend op gebouwen die een geweldige indruk maken, maar waarvan we de architect vergeten lijken te zijn. Ditmaal Zonnetrap in Rotterdam uit 1980 van Luzia Hartsuyker-Curjel (1926-2011) en Enrico Hartsuyker (1923-2013).
Het maartnummer stond al grotendeels in de steigers toen Merel Pit als onze nieuwe hoofdredacteur aantrad. Hierdoor kon ze voortbouwen op een stevige basis. Inspirerende projecten krijgen volop aandacht en er wordt dieper ingegaan op het thema systeembouw als oplossing voor de woningnood. Tegelijkertijd geeft Pit aan de bestaande formule van de printeditie haar eigen. Zo introduceert ze de nieuwe rubriek Architectuurtaal.
In stad en land stuitten we voortdurend op gebouwen die een geweldige indruk maken, maar waarvan we de architect vergeten lijken te zijn. Ditmaal Flying Deer in Utrecht uit 1986 van architecten Jean Louis Volders en Bert van den Boogert.
Door Arjan den Boer - In stad en land stuiten we voortdurend op gebouwen die een geweldige indruk maken, maar waarvan we de architect vergeten lijken te zijn. Ditmaal de Shell-kantine in Amsterdam-Noord uit 1974 van architect Arthur Staal (1907-1993).
Door Arjan den Boer - In stad en land stuiten we voortdurend op gebouwen die een geweldige indruk maken, maar waarvan we de architect vergeten lijken te zijn. Ditmaal de Apenrots in Utrecht uit 1981 van architect Ton Alberts (1927-1999).
Voor Londen had Norman Foster The Tulip bedacht. Het plan ketste af omdat het volgens de burgemeester van Londen niet de toegevoegde (architectonische) waarde had om de stad meer bekendheid te geven. In Nederland, tenminste IdeaBiz, denkt anders over zo'n landmark en bedacht een plan voor het TulipCenter 'de tulp die 250 meter boven Nederland uitsteekt'.