nieuws

Atelier PRO krijgt interieuropdracht gemeentehuis Zeist

Geen categorie

Atelier PRO heeft met een Europese Aanbesteding de opdracht voor het inrichtingsplan gemeentehuis Zeist binnengehaald. De huisvesting van deze gemeente wordt vanuit meerdere locaties samengevoegd, waarbij men overstapt op ‘Het Nieuwe Werken’. Ook de publieke taak wordt op de toekomst ingericht.

Atelier PRO krijgt interieuropdracht gemeentehuis Zeist

Dit laatste geschiedt onder de titel ’De gemeente heeft antwoord’ en betekent dat de burger zijn zaken voortaan aan één loket kan afhandelen.

Deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor de indeling van het gebouw, de inrichting, het meubilair en ook voor de cultuur bij de gemeente. Belangrijke uitgangspunten van het interieurontwerp zijn de hybride werkplek, het karakter van Zeist, duurzaamheid in alle vormen en de inpassing binnen oud- en nieuwbouw.


Foyer

Het plan omvat een monumentaal raadhuis waarin de oude raadzaal een nieuwe meervoudige functie krijgt en een bestaande jaren 80 uitbreiding die voor een groot deel Het Nieuwe Werken van de gemeente gaat huisvesten. Tussen het oude raadhuis en het bestaande gebouw wordt door Rau architecten een nieuw gebouw verwezenlijkt. Een casco. Atelier PRO ontwerpt het interieur waar de publieke taken van de gemeente worden onder gebracht.


Werkruimte

 

Reageer op dit artikel