nieuws

Officiële opening Gebouw X van Windesheim

Geen categorie

Morgen, 2 juni, wordt gebouw X, het nieuwe gebouw van Windesheim aan het spoor officieel geopend. De gevel van het ontwerp van Broekbakema uit Rotterdam bestaat uit een omhulsel van witte kunststof gevelelementen van 12 meter lang. Hierin zijn 3000 driehoekige ruiten verwerkt waardoor een X-vormig patroon ontstaat. Holland Composites Industrials uit Lelystad maakte de gevelelementen.

Officiële opening Gebouw X van Windesheim

 

Het 5 verdiepingen hoge gebouw, de huisvesting van de School of Business & Economisch en de School of Media, bestaat uit twee delen die split-level ten opzichte van elkaar liggen. Ze worden met elkaar verbonden door loopbruggen.

De centrale plek in het ontwerp van Broekbakema is het grote atrium, de gemeenschappelijke ruimte. Hieromheen zitten de leslokalen, studielandschappen en werkruimtes.

Reageer op dit artikel