nieuws

Techniek – Europees project duurzaam renoveren

Geen categorie

Het Europese project Livinggreen.eu is onlangs van start gegaan. Livinggreen.eu is een samenwerkingsverband tussen organisaties, kennisinstellingen en gemeenten in Duitsland, Frankrijk, België, Groot-Brittannië en Nederland.

In elk van deze landen wordt een monumentaal pand volgens de laatste duurzame technieken en inzichten gerenoveerd. In Delft wordt het patriciërshuis aan de Oude Delft 73 gerenoveerd. 

Met de renovatie van monumenten uit verschillende perioden wil Livinggreen.eu laten zien dat duurzame renovatie van ieder pand mogelijk is. Om deze boodschap uit te dragen, worden er tijdens en na de renovaties activiteiten georganiseerd voor burgers en professionals. In Delft beginnen deze in 2009. Ze worden georganiseerd door De Witte Roos, TU Delft en CURNET. 

Reageer op dit artikel