nieuws

Idols voor ontwerpers

Geen categorie

Li Edelkoort, het inmiddels vertrokken hoofd van de Design Academy Eindhoven, wees generaties jonge ontwerpers de weg. Nu treedt Philippe Starck in haar voetsporen, althans, op televisie. De Franse ontwerper zoekt in het nieuwe televisieprogramma van de BBC, School of Design, naar zijn opvolger.

De man die de privé-vertrekken van de voormalige Franse president Mitterand in het Elysée opnieuw inrichtte, zal op BBC2 de rol op zich nemen van designleraar. Hij begeleidt in zes afleveringen van 52 minuten tien studenten. Zij dingen mee naar een contract van zes maanden in het Parijse agentschap van Philippe Starck. De uitdaging: een onmisbaar voorwerp voor de 21ste eeuw ontwerpen, een ‘must have’. 

Het format is hetzelfde als dat van The Apprentice, waarin vastgoedmagnaat Donald Trump een ‘rechterhand’ zocht en die de afvallers steevast begeleidde met een ‘You’re fired!’ 
Inschrijven voor het programma is helaas voorbehouden aan Britten. De designwedstrijd wordt eind dit jaar uitgezonden op BBC Two.

www.bbc.co.uk/schoolofdesign/index.shtml

Reageer op dit artikel