nieuws

Nieuwe gids brengt Delftse architectuur in kaart

Geen categorie

Er komt een nieuwe Delftse architectuurgids. De onlangs opgerichte stichting Architectuurgids Delft, een initiatief van ontwerpersvereniging Delft Design, wil in de loop van volgend jaar een gids uitbrengen die bestemd is voor een breed publiek.

Het is de bedoeling dat de gids wordt uitgebracht in het Nederlands, Engels en Chinees. Voor deze laatste taal is gekozen omdat er vanuit China steeds meer belangstelling komt voor Nederlandse architectuurgeschiedenis, maar ook specifiek voor Delft. 

De architectuurgids wordt niet alleen in boekvorm uitgebracht. Er komt ook een meertalige interactieve website. Deze bevat nog meer inhoudelijke informatie over de ruim 300 architectuur-objecten die in de ‘papieren’ gids worden opgenomen. Zowel de gids als de website verstrekken uitgebreide informatie over typisch Delftse architectuur en architecten, architectuurontwikkeling en architectuurgeschiedenis, bouwstijlen en stedenbouwkundige vernieuwingen. De focus komt vooral te liggen op de moderne, 20ste eeuwse architectuur, en dan met name op de architectuur uit de laatste decennia. De website biedt daarbij de mogelijkheid fiets- en/of wandelroutes ‘op maat’ samen te stellen langs allerlei interessante objecten. 

De architectuurgids komt tot stand in samenwerking met de gemeente Delft, Delft Design en de TU Delft.

Reageer op dit artikel