nieuws

Bouw woontorens Goudjuffer en Vuurjuffer in Lansingerland van start

Architectuur

Deze week ging de bouw van 68 sociale huurwoningen in Lansingerland officieel van start. Aan de Rodenrijse Zoom verrijzen de woontorens Goudjuffer en Vuurjuffer, die naar verwachting in december 2020 worden opgeleverd. Het ontwerp van Vuurjuffer is van Rutten van der Weijden. Goudjuffer wordt gebouwd naar een ontwerp van duCroq & van Zutphen Architects.

Bouw woontorens Goudjuffer en Vuurjuffer in Lansingerland van start
Goudjuffer naar een ontwerp van duCroq & van Zutphen architects is identiek aan de eerder gebouwde ‘Juffers’

In 2014 realiseerde Havensteder aan de Rodenrijse Zoom de woontorens Koraaljuffer en Beekjuffer. Met de bouw van twee nieuwe torens ronden partijen het project ‘de Juffers’ af en maken het ontwikkelgebied Rodenrijs compleet.

De Vuurjuffer door Rutten van der Weijden heeft een ander ontwerp dan de ‘Juffers’ die aan de rand van de Rodenrijse Zoom staan. Het gebouw bestaat uit 7 woonlagen met appartementen aan een galerij. Op de begane grond zijn de bergingen gesitueerd en 1 begane grond appartement. De bovenliggende verdiepingen hebben elk 6 appartementen. In totaal komen er 37 appartementen in het woongebouw. Alle verdiepingen zijn bereikbaar per trap en via een ruime lift.

Vuurjuffer in Lansingerland door Rutten van der Weijden

Vuurjuffer in Lansingerland door Rutten van der Weijden

De Goudjuffer

De Goudjuffer naar een ontwerp van duCroq & van Zutphen architects  is identiek aan de eerder gebouwde Juffers en bestaat uit 31 appartementen. Het gebouw heeft 8 woonlagen, met op iedere verdieping 4 woningen, met uitzondering van de begane grond. Daar bevinden zich 3 woningen, een ruime entree en de algemene fietsenberging. Alle verdiepingen zijn bereikbaar per trap en via een ruime lift.

De verwachte oplevering is eind 2020.

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel