Voor Spoorzone Brinklaan zijn nieuwe complexe vormen van openbare ruimte rondom alle deelprojecten ontworpen. Dat maakt het project bijzonder. Alle gebouwen zijn onderdeel van een landschappelijk ingerichte terrein met een openbare wandelroute. Zorgvuldig ontworpen overgangen tussen openbaar, semiopenbaar en privé speelden een cruciale rol. De hoven, pleinen en het groen zijn als een nieuwe, deels openbare ruimte aan het dorpscentrum toegevoegd. Het kantoor en de appartementen aan de spoorzijde vormen een geluidsbuffer voor de drie villa’s, de acht stadswoningen en de bestaande bebouwing erachter. Onder het terrein ligt een openbare parkeergarage.
De drie appartementenvilla’s op de hoek sluiten qua schaal en maat aan op de omliggende villa’s aan de Brinklaan die dateren uit het einde van de 19e eeuw. Door de karteling van de voetprint en het verspringen van de grote uitkragende balkons ontstaan sculpturale volumes. De gebouwen zijn gemaakt van lichte baksteen, evenals de eengezinswoningen van Koster.
De Koster appartementen zijn geschakelde 'villa's' met twee woningen per laag en een verticale geleding, gekenmerkt door brede baksteenkaders, sprongen in de diepte en twee metselwerkkleuren.
Door de schakering ontstaat aansluiting op de kleinere schaal van het gebied voor de appartementen. Daar is een groen en stil binnenhof waaraan de acht geschakelde woningen liggen als overgang naar de kleine korrel van Bussum.
Het Gewestkantoor sluit wederom naadloos aan op de geschakelde Koster appartementen ernaast, maar heeft een eigen karakter. Grote chique ramen met klassieke keramische kaders en ornamenten van bronskleurig gestanst metaal bepalen het gezicht van dit publieke gebouw.