De betonnen plint bevat de kantoren op het gelijkvloers en een deel van de kelder. Deze ligt aan de achterzijde van het gebouw deels boven het maaiveld door een hoogteverschil in het terrein. De plint is uitgevoerd met een fijn reliëf dat aansluiting zoekt bij de houten latten van bovenliggende volumen. Grote openingen maken dat een levendig contact ontstaat tussen de binnenwereld van de kantoren en de straat. Dit contact is essentieel voor een positieve relatie tussen het gebouw en zijn omgeving.
In het midden van het gebouw bevindt zich de doorgang die toegang geeft tot het achtergelegen parkeerterrein. Aan deze doorgang bevinden zich de entrees tot twee van de kantoren. Het derde kantoor heeft haar entree prominent op de hoek met de St-Jobstraat.
De appartementen zijn te bereiken via twee trappenhallen waaraan steeds drie tot vier appartementen ontsluiten. Het volumespel is ontstaan door in te spelen op de stedenbouwkundige voorschriften en de wens om ruime dakterrassen te creëren aan de voor- en achterzijde van het gebouw. Hierdoor ontstaat een sterk architectonisch beeld met interessante relaties tussen de appartementen, de terrassen en de buitenruimte.
Het interieur van Bureau Optifisk is tevens ontworpen door RDVA in samenwerking met Frans van Praet. Deze maakt maximaal gebruik van de door het gebouw geschapen randvoorwaarden. Een eikenhouten volume vormt de centrale spil in de ruimte waarrond het hele functioneren van het kantoor zich afspeelt. Glazen wanden met een fijne ritmiek scheiden verschillende functionele zones in het kantoor. Speciaal ontworpen meubelstukken geven karakter aan de verschillende ruimten.