De aanpak bij de herontwikkeling was gericht op maximaal behoud van het exterieur en doelgerichte praktische aanpassingen voor een communicatieve en vriendelijke ruimte in het interieur. Het oorspronkelijke ontwerp van Van Lokhorst biedt ook in de huidige tijd goede huisvestingskwaliteiten. Bouwfysische kwaliteiten van het 100 jaar oude gebouw werden aangevuld met technische oplossingen uit de 21e eeuw, zoals het BaOpt-systeem, warmteterugwinning uit ventilatielucht en douchewater en PV panelen.
Aan het exterieur is zeer terughoudend ingegrepen. Drie ramen aan de westgevel werden naar beneden uitgezaagd om zodoende een tweede hoofd entree te creëren voor de publieksingang van DUWO. Een latere niet monumentale uitbreiding aan de zuidkant is verwijderd. Hier zijn de gevels bekleed met cortenstaal.
De omgang met het monument is er op gebaseerd de bestaande kwaliteiten terug te brengen en te versterken. Zo zijn de oorspronkelijke troggewelven overal weer in het zicht gekomen en zijn de bestaande terrazzovloeren en glas-in-loodramen nauwgezet gerestaureerd. Alle verstorende elementen die in de loop van de tijd in het gebouw zijn aangebracht zijn verwijderd. In het interieur werden daarom alle toevoegingen zoals verlaagde plafonds, vloerafwerkingen en tussenwandjes verwijderd.
Aan het gebouw zijn interieurelementen toegevoegd die het gebouw geschikt maken voor de nieuwe functie. Bijvoorbeeld kastenwanden en akoestische panelen die de nagalmtijd reduceren zijn terughoudend en in afwijkende materialen als stof en hout uitgevoerd. Door de toevoeging van voorzetwanden langs de gangwand zijn alle installaties geconcentreerd. In de ruimtes zijn beprinte akoestische panelen geplaatst. Het gebouw wordt hiermee zeer flexibel voor toekomstig gebruik.