Het ontwerp van de MFA Zichtwei heeft vooruitgeschoven uitdagingen van de nieuwbouwwijk opgelost. Hierbij waren de stedelijke inpassing in zowel de campus als de aangrenzende woonwijk, de oriëntatie van de gebouwdelen ten opzichte van haar omgeving en de routing voor de grote hoeveelheid dagelijkse schoolkinderen van groot belang. Vanwege de ligging, op de overgang tussen campus en woonwijk, sluit het gebouw aan in schaal op de onderwijsgebouwen en de individuele woningen.
MFA Zichtwei is zeer flexibel en compact ontworpen. De identiteit van de drie verschillende gebruikersgroepen staat hierbij centraal. Iedere gebruikersgroep heeft zijn eigen entree en zijn eigen bouwdeel dat is ingericht passend bij het karakter van de gebruikersgroep. De collectieve binnenstraat verbindt de verschillende gebruikers en stimuleert ontmoetingen. Daarnaast was het belangrijk dat het gebouw ook als geheel een gezamenlijke uitstraling kreeg. Dit is bereikt in de materialisatie.
De plint bestaat uit glas en decoratieve betonnen gevelelementen met daarboven een donkere zinken gevelbekleding. Vormtaal en materiaalgebruik zijn voor ieder van de gebouwdelen gelijk waardoor esthetisch één coherent gebouw is ontworpen. De dragende gevelwanden zorgen ervoor dat de lichte binnenwanden aanpasbaar zijn wanneer gebruikerswensen veranderen. Ook is het in de toekomst mogelijk om het gebouw als één complex te gebruiken. De school is een Frisse School klasse B.