Winnaar ARC15 Innovatie Award - Busstation Schiphol Noord door Claessens Erdmann

Het nieuwe busstation ‘knooppunt Schiphol-Noord’ is een bijzondere vorm van hergebruik: herbestemming door verplaatsing. Een Britse T2-vliegtuighangar uit de Tweede Wereldoorlog is door architectenbureau Claessens Erdmann verplaatst, gerenoveerd en herbouwd als OV-knooppunt. Het resultaat: een energieneutraal busstation, met een markante overspanning met een zichtbare link met de luchthaven.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Schiphol Group

  • Ontwerpbureau

    Claessens Erdmann

  • Projectarchitect(en)

    Hans Erdmann

  • Oplevering

    18-05-2015

  • Programma

    Stadsregio

  • Plaats

    Schiphol

  • Voorlopig ontwerp

    18-05-2015

  • Definitief ontwerp

    18-05-2015

  • Aanvang bouw

    27-10-2015