Project

Eneco hoofdkantoor

Geen categorie

Het nieuwe Eneco hoofdkantoor biedt de medewerkers van Eneco de mogelijkheid om flexibel te werken in een dynamische, open en duurzame werkomgeving. Het gebouw telt in totaal 25.000m2 over 14 verdiepingen. Het hart van het gebouw wordt gevormd door het centrale atrium met espressobar met daar omheen het dynamische ontmoetingscentrum met receptie, vergadercentrum, werk- en overlegplekken, restaurant, servicebalie en auditorium op de begane grond en 1e verdieping.

Eneco hoofdkantoor

De open ruimtes op de begane grond en eerste verdieping zijn subtiel met elkaar verbonden door nieuwe trappen, bordessen en vides. De verblijfsplekken voor werken en ontmoeten zijn vorm gegeven als eilanden uitgevoerd in warme contrastrijke kleuren en materialen. De kleurrijke eilanden op een lichte terrazzo vloer markeren de energieke ontmoetingsplekken in zowel de open als de gesloten ruimtes. De diversiteit aan kleuren en materialen geven de ruimtes een eigen identiteit en sfeer wat tevens de oriëntatie in het gebouw versterkt.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Marten Meesweg 5
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Eneco hoofdkantoor
  • Projectarchitect(en) Michiel Hofman en Diederik Fokkema
  • Toeleveranciers false
  • Programma Kantoor
  • Voorlopig ontwerp 27-08-2012
  • Definitief ontwerp 27-08-2012
  • Aanvang bouw 17-07-2012
  • Oplevering 15-04-2012
  • Opdrachtgever Eneco
  • Ontwerpbureau Hofman Dujardin Architecten ism Fokkema&Partners
Reageer op dit artikel