Project

ARC19: Upfield R&D office – Becelhuis Rotterdam – Johan De Wachter Architecten

Interieur

Het nieuwe kantoor voor Upfield R&D is een duurzame transformatie van het Becelhuis. Nieuwe inzichten in hoe er (samen)gewerkt wordt, zijn vertaald in een hedendaags interieur dat enerzijds generiek en flexibel is en anderzijds erg specifiek en kleinschalig. Ruimtelijkheid, geborgenheid, overzicht en intimiteit worden gecombineerd in het plan dat is bedacht als 1 groot meubel geïntegreerd in het bestaande casco.

Toelichting Johan De Wachter Architecten – De research & development afdeling van Upfield krijgt nieuwe kantoren in het Becel gebouw aan de Maas in Rotterdam. Het bestaande gebouw wordt volledig getransformeerd tot een hedendaags kantoor met alle comfort en kwaliteit. In plaats van gangen en kamers worden de twee verdiepingen boven de productie en logistiek volledig vrij gemaakt. Het nieuwe kantoor is opgezet als een landschapskantoor over 2 verdiepingen. Centraal in de ruimte wordt een grote vide gerealiseerd en een nieuwe ruime trap die beide niveaus verbindt. De werkplekken bevinden zich aan de buitengevels met zicht op de Maas. De vergaderruimtes zijn ontworpen als meubels in het hart van het gebouw. Naast de vergaderkamers worden ook informele werk- en vergaderplekken voorzien. Daarnaast worden in het meubel ook telefooncellen geïntegreerd. Al deze faciliteiten zijn als 1 groot houten meubelstuk ontworpen dat zich uitstrekt over de volledige lengte van het kantoor en over de beide verdiepingen. Dit meubelstuk bevat ook alle technische installaties.

Naast de werkplekken en verschillende soorten vergaderfaciliteiten is er ruimte gereserveerd voor een ruime keuken, het hart van de R&D-afdeling. Ook de ‘tasting counters’ krijgen een prominente plek in het nieuwe kantoor. Hier worden nieuwe producten getest en geproefd. Hier worden klanten ontvangen om kennis te maken met de diversiteit aan producten van BCS.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Nassaukade 3
  • Plaats Rotterdam
  • Projectarchitect(en) Marieke van Hensbergen en Johan De Wachter
  • Medewerkers Gemma Carcasona, Theophile Paquet, Heejin Chung, Nicolette Marzovilla, Helen Devine
  • Adviseur constructie arhonson raadgevend interieurs
  • Adviseur installaties Deerns
  • Adviseur akoestiek Peutz
  • Aannemer Heembouw, Berkel en Rodenrijs
  • Programma Kantoor, vergaderfaciliteiten en brand-hub kitchen
  • Ontwerpbureau Johan De Wachter Architecten, Rotterdam
Reageer op dit artikel