nieuws

Begin bouw Disneyland in Sjanghai in China

Geen categorie

In Sjanghai is 8 april de bouw begonnen van het eerste Disneyland in China. Het pretpark komt er na tien jaar onderhandelingen tussen de Walt Disney Corporation en de Chinese autoriteiten. De bouw van de attracties duurt ongeveer vijf jaar en kost bijna 3 miljard euro.

Begin bouw Disneyland in Sjanghai in China

 

 

Disneyland hoopt in China, dat 1,3 miljard inwoners telt, een succes te worden. In het openingsjaar worden 7,3 miljoen bezoekers verwacht. Disney heeft al een themapark in het Chinese territorium Hongkong. Dat ondervindt echter problemen omdat veel Chinezen de reis en een visum voor Hongkong niet kunnen betalen. Het Amerikaanse amusementsbedrijf heeft verder Disneylandparken in de Verenigde Staten, Frankrijk en Japan.

 

Reageer op dit artikel