nieuws

Deel Paleis van Versailles mogelijk luxehotel

Geen categorie

In een deel van het Paleis van Versailles komt mogelijk een luxehotel met 23 kamers. Een aantal daarvan biedt uitzicht op de Orangerie, met zijn bijzondere verzameling kuipplanten. Dat heeft de Franse zender France24 gemeld.

Deel Paleis van Versailles mogelijk luxehotel

 

 

 

Het zeventiende-eeuwse paleis ongeveer 19 kilometer ten zuiden van Parijs behoort tot de belangrijkste toeristische attracties van Frankrijk.

Een Belgische onderneming heeft het plan om het Hôtel du Grand Controle, waarin de financieel toezichthouders van het bouwwerk huisden, om te bouwen tot hotel. Dat zou eind volgend jaar moeten opengaan.

Bestuursvoorzitter Jean-Jacques Aillagon van het paleis, heeft gezegd dat de uitvoering van het plan nodig is om de renovatie van het gebouw te bekostigen. Hij noemde de bouw van het hotel ,,een baanbrekend initiatief”. Het gebouw waarin het hotel komt, is zeer vervallen.

ANP

Reageer op dit artikel