nieuws

Wieringerrandmeer wint belangrijke Europese architectuurprijs

Geen categorie

Het Masterplan Wieringerrandmeer heeft onlangs in Berlijn de LEAF Award 2009 in de categorie Master Planning en Landscaping gewonnen.

wieringerrandmeer.jpg
LEAF staat voor Leading European Architects Forum.  Het plan werd gekozen als het beste Europese project voor gebiedsontwikkeling met bescherming van de landschappelijke en natuurlijke waarde van het te ontwikkelen gebied. 

wieringerrandmeer-2.jpg
Het Wieringerrandmeer wordt een nieuw natuur-, woon- en recreatiegebied in de Kop van Noord-Holland. Het randmeer is een negen kilometer lange waterplas die van Wieringen weer een eiland maakt en met een staandemastroute een directe vaarverbinding vormt voor schepen van het IJsselmeer naar de Noord-Hollandse binnenwateren en omgekeerd.   Aan de wal komen stranden, jachthaventjes en nieuwe recreatiegebieden om te wandelen, te zonnen en te fietsen. Daarbij komen er in en rondom het meer zo’n 2.000 woningen, die in een periode van tien jaar worden gebouwd. 

wieringerrandmeer-3.jpg
Het Masterplan is ontworpen door de combinatie Palmbout Urban Landscapes en Strootman Landschapsarchitecten. 

Het Wieringerrandmeer wordt gerealiseerd in een publiek-private samenwerking tussen de provincie Noord-Holland, de gemeenten Wieringen en Wieringermeer en Lago Wirense, een consortium gevormd door Boskalis en Volker Wessels Vastgoed.  

www.palmbout.nl
www.strootman.net 
www.wieringerrandmeer.nl 

wieringerrandmeer-4.jpg
Illustraties: Palmbout Urban Landscapes & Strootman Landschapsarchitecten.

Reageer op dit artikel