nieuws

Personalia – Monique Thoonen nieuwe directeur DDiD

Geen categorie

Monique Thoonen (38) is sinds 1 september 2008 directeur van Dutch Design in Development (DDiD). Deze organisatie koppelt Nederlandse ontwerpers aan kleine producenten in ontwikkelingslanden en ontwikkelt samen met lokale ontwerpers en ambachtslieden nieuwe producten die passen in de hedendaagse westerse markt.

Thoonen was de afgelopen twee jaar categoriemanager accessoires/lederwaren bij HEMA en heeft na haar studie HTS Bedrijfskunde (richting textiel) ervaring opgedaan in onder andere Hongkong. Als nieuwe directeur van DDiD wil Thoonen zich inzetten voor de verdere ontwikkeling van het instituut. Haar doel is meer continuïteit in de samenwerking tussen kleine producenten in ontwikkelingslanden en opdrachtgevers in Nederland te bewerkstelligen. Daarbij richt ze zich op de commerciële markt met de ambitie het aantal opdrachten fors uit te breiden.

www.ddid.nl

Reageer op dit artikel