nieuws

Techniek – Toegang tot zorg

Geen categorie

Ouderen worden gestimuleerd om langer zelfstandig te wonen. Ontwerpers kunnen hier tijdens het ontwerpen van huizen rekening mee houden. De woning moet aanpasbaar zijn aan de veranderende wensen en eisen van de bewoner.

BUVA rationele bouwprodukten levert een dubbele cilinder die aan de buiten- en binnenzijde van verschillende sluitmogelijkheden wordt voorzien. Aan één zijde past alleen de woningsleutel, maar aan de andere zijde past zowel de woningsleutel als de speciale zorgsleutel. Met deze zorgsleutel kan er toegang verkregen worden tot verschillende woningen. Wanneer de bewoner geen zorg nodig heeft zit de woningsleutel uitsluitend aan de buitenzijde. Wanneer zorg wel is gewenst kan de cilinder worden omgedraaid.

De woningsleutel is leverbaar met de speciale Senioren sleutelkop. Deze speciale kop zorgt voor meer grip waardoor de cilinder beter te bedienen is. 

www.buva.nl
 

Reageer op dit artikel