nieuws

VKG Architectuurprijs 2018 open voor inschrijving

Architectuur

In samenwerking met ‘de Architect’ wordt op 28 mei 2018 voor de twaalfde maal de VKG Architectuurprijs uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan architectuurprojecten waarin gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) van kunststof op een duurzame, verantwoorde en esthetische wijze deel uitmaken van zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

VKG Architectuurprijs 2018 open voor inschrijving
Appartementencomplex Typhoon in Groningen door de Zwarte Hond is de winnaar van de VKG Architectuurprijs Nieuwbouw

De krapte op de woningmarkt zorgt voor een toenemende vraag naar betaalbare onderhoudsvriendelijke woningen. Tegelijkertijd stelt de wens om de principes van de circulaire economie breed toe te passen nieuwe eisen aan architectonische oplossingen. De VKG wil met de prijsvraag binnen deze opgaven op een positieve manier de aandacht vestigen op het kunststof kozijn als een serieus alternatief voor andere kozijnmaterialen.

Winnaar VKG Architectuurprijs Renovatie: biq architecten voor de Stanleylaan, Utrecht VKG_Renovatie_2016_biq

Winnaar VKG Architectuurprijs Renovatie 2015/2016: Stanleylaan in Utrecht door biq architecten

De VKG Architectuurprijs 2018 heeft als criterium: opgeleverde projecten waarin op een intelligente en overtuigende manier duurzaamheid, uitvoeringstechniek en esthetiek bij elkaar zijn gebracht. Ze wordt uitgeschreven in twee categorieën: renovatie en nieuwbouw. Evenals bij voorgaande edities wordt ook een publieksprijs toegekend. De VKG Architectuurprijs 2018 start met een oproep aan architecten, architectenbureaus en opdrachtgevers om hun mooiste projecten in te sturen.

Publiekswinnaar VKG 2015/16 Scholencluster in De Twijn in Nijverdal door bct architecten is door het publiek verkozen als winnaar

Winnaar VKG Publieksprijs 2015/2016: Scholencluster De Twijn in Nijverdal door bct architecten

Schrijf je nu in voor de VKG Architectuurprijs 2018. Meer informatie over de prijs is te vinden in het reglement.

Lees ook

Reageer op dit artikel