nieuws

Nieuw hotel Amsterdam Schiphol Airport

Architectuur

Mulderblauw architecten heeft een ontwerp gemaakt voor Renaissance Hotel Amsterdam Schiphol Airport. De vestiging van het luxe merk van hotelketen Marriott komt te liggen aan de rand van het Amsterdamse Bos en op steenworp afstand van luchthaven Schiphol.

Nieuw hotel Amsterdam Schiphol Airport

Het plan omvat 250 luxe hotelkamers, een restaurant, een hotelbar, diverse vergaderfaciliteiten, een 24-hour fitness en 150 parkeerplaatsen. Aan de polderzijde, de entreezijde, kent het gebouw met een oppervlakte van ruim 13.000 m2, een hoogte van twee bouwlagen. Deze hoogte bouwt zich aan de zijde van de Ringvaart op tot zes lagen. De gevel van het hotel bestaat uit een lichte, bonte baksteen met veel reliëf, verspringingen en metselwerkverbanden. De ramen van de hotelkamers worden geaccentueerd door een messing zijpaneel. In dit paneel is een abstract natuurpatroon te zien, waardoor het gebouw ook in details een verbinding heeft met het Amsterdamse Bos.

Renaissance Amsterdam Schiphol Airport Mulder Blauw

In het ontwerp is een groene patio in het hart van het gebouw opgenomen, hier bevindt zich het receptiepaviljoen. Door de aangrenzende gevels te voorzien van spiegelend materiaal wordt het groen optisch vermenigvuldigd. Een groot aantal van de kamers heeft uitzicht op deze groene binnentuin. De bouw van het hotel is reeds gestart, de opening staat gepland voor zomer 2018.

Reageer op dit artikel