nieuws

KENK bouwt woontoren in Zuidas

Architectuur

Kavel 4 in de Amsterdamse Zuidas wordt ingevuld door KENK architecten met een 70 meter hoog, bakstenen gebouw. Het moet volgens de opdrachtgever Zuidschans cv en Syntrus Achmea een verbindend gebouw worden tussen de internationale kantoorarchitectuur en de Nederlandse woningbouw op de Zuidas.

De bouw van de 159 woningen en de 2-laagse ondergrondse parkeergarage start in het eerste kwartaal van 2016. Onderin de toren bevinden zich de huurwoningen en bovenin de koopwoningen, variërend van 60 m2 en oplopend tot een 315 m2 groot ‘penthouse’ boven in de kroon.

 

De woningen krijgen van KENK Architecten extra hoge plafonds en maximale flexibiliteit door een open kolomstructuur. De stapeling van de verschillende woningtypes is afleesbaar door een aantal rondom doorlopende balkonbanden. Hierdoor krijgt de toren een bijzondere geleding en een unieke uitstraling, zowel vanaf de ringweg als van dichtbij. 

Reageer op dit artikel