nieuws

RAU wint Award Duurzame Architectuur 2013

Architectuur

Het nieuwe gemeentehuis voor Brummen van RAU architects is bekroond met de Award Duurzame Architectuur 2013. De prijs is uitgereikt tijdens het congres Green Buildings Holland in de Amsterdamse Rai. Het nieuwe gemeentehuis, dat vandaag wordt geopend, is gerealiseerd volgens de Turntoo-systematiek, een duurzaam concept van Thomas Rau.

RAU wint Award Duurzame Architectuur 2013

 

 

Bij het Turntoo-concept van Thomas Rau blijven toeleveranciers eigenaar van hun producten en kopen ze aan het eind van de levensduur de grondstoffen terug. Philips verkoopt volgens deze systematiek bijvoorbeeld geen armaturen maar licht en vervangt de armaturen zodra er efficiëntere alternatieven zijn.

 Gemeentehuis Brummen

Het compleet demontabele gebouw gebruikt 93 procent minder energie dan het oude gemeentehuis, maar heeft geen duurzaamheidslabel. Dat is volgens Rau zo’n “relict van de lineaire economie waarbij grondstoffen eenmalig verbruikt worden en voorraden langzaam opraken”. Omdat iedereen blijvend verantwoordelijk is voor zijn eigen onderdeel, heeft het gebouw volgens Rau niet zo’n “condoom voor de oude economie” nodig.

Reageer op dit artikel