nieuws

Riyad realiseert ontwerp Hadid

Architectuur

Riyad in Saoedi-Arabië krijgt er een blikvanger in de vorm van het King Abdullah Financial District-metrostation van Zaha Hadid bij. Het transportknooppunt moet het OV voor de 5 miljoen inwoners verbeteren. Daarnaast wordt het een belangrijke openbare ruimte in de stad.

Riyad realiseert ontwerp Hadid

 

Het ontwerp beslaat een oppervlakte van 20.434 meter. Er komen zes perrons verdeeld over vier verdiepingen. Een ondergrondse parkeergarage over twee niveaus moet de auto’s van de bezoekers huisvesten. Een luchtbrug gaat de lokale monorail verbinden met het station.

Zaha Hadid Architects heeft met behulp van het King Abdullah Financial District (KAFD) masterplan het verkeer en aansluitingen onderzocht en in kaart gebracht. De uitkomst is bepalend geweest voor de looproutes in het station en voor het gebouwontwerp.

Het nieuwe openbaarvervoer knooppunt moet in 2017 klaar zijn.

 

Reageer op dit artikel