Het maximaal restaureren van het Rijksmonument en het weer voor lange tijd te gebruiken is een belangrijk aspect van duurzaamheid. De oorspronkelijke faculteitsgebouwen zijn gerestaureerd en verbouwd met behoud van de flexibiliteit. De installaties zijn gebundeld en de toevoegingen zijn uitgewerkt als meubels. Hierdoor blijven de gebouwen goed aanpasbaar, wat de duurzaamheid voor de toekomst vergroot.
Een belangrijke opgave was om de gebouwen aan te passen aan de huidige wensen met behoud van de ruimtelijke kwaliteit. Voor de installaties is gebruik gemaakt van het BaOpt systeem. Hierbij wordt de lucht computergestuurd pulserend ingeblazen. Dit beperkt de benodigde luchtkanalen. Ook wordt door dit systeem een koudeval bij de originele glas in lood ramen tegengegaan.
Voor de installaties is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de mogelijkheden binnen het gebouw. Alle hoofdinstallaties liggen in de kelder of in de kap. Vanuit hier zijn en verticale leiding tracés gemaakt. Deels zijn deze opgenomen in nieuwe voorzetwanden en deel in bestaande dubbele wanden. Hierdoor wordt voorkomen dat er luchtkanalen en kabelgoten het gebouw ontsieren. Binnen de zeer krappe spouw van de dubbele ramen is de elektrisch bestuurbare zonwering opgenomen. Hierdoor is het mogelijk de zonwering uit het zicht te houden in geopende toestand.
Het gebouw heeft voor de woningen duurzaamheids klasse B. Bij de herontwikkeling zijn verder o.a. de volgende duurzaamheidmaatregelen genomen rekening houdend met de monumentale waarde van de gebouwen: HR++ beglazing, dampopen isolatie aan de binnengevel, dak isolatie, warmte terugwinning uit ventilatielucht en douche water en PV panelen.