Wij zien grote waarde en kwaliteit in het gebruikmaken van oppervlakte water in Urbane gebieden in Europa en daarbuiten.
Wij hebben kans gezien ons eerste project te realiseren in het voormalige Oostelijk havengebied in Amsterdam.
Het Oostelijk havengebied is ontwikkeld tot een modern woongebied, gekenmerkt door een doordachte stedenbouwkundige opzet en eigentijdse architectuur. Het woonschip B18 past naadloos in deze stedelijke context en gaat een stap verder. Het water in dit gebied dient als alternatief voor groengebieden. Wij benutten dit water door wonen, werken en vrije tijd te bundelen in een totaalconcept .
Het schip is opgebouwd met een heldere structuur binnen scheepse verhoudingen. Binnen de huid van een robuust en elegant stalen schip huist een modern, comfortabel en duurzame woning voor het hoger segment.
Factoren als materiaalgebruik, daglichttoetreding, routing en het beheersen van geluid spelen een grote rol in het ontwerp van de binnenruimten in relatie tot het geheel.
Comfort en duurzaamheid heeft betrekking op vele aspecten van de manier waarop het woonschip is ontworpen.
Het schip is ingericht op het optimaal gebruikmaken van duurzame energie. Er is ruimtelijk en technisch rekening gehouden met het gebruik maken van onder andere daglicht door middel van zonnepanelen en zonnecollectoren.
Een groot buffervat zorgt voor de opslag van de gegenereerde warmte die zowel voor tapwater als voor de verwarming ingezet wordt. Ook de was- en vaatwasmachine worden gevoed door de zonnecollector.
Met de combinatie van duurzame elementen is er een zeer milieuvriendelijk totaal systeem bereikt.