CASE, een afkorting van Center Amsterdam School of Entrepreneurs, vroeg om 10 vaste werkplekken en 40 flexplekken. Het budget voor het verbouwen en inrichten van deze kan-toorverdieping was extreem laag:
€40.000, inclusief btw. De helft van dit bedrag is besteed aan bouwkundige aanpassingen van de ruimte: het open maken van het systeemplafond, aanbrengen van een vloercoating, data, electra en loodgieterswerk. De andere helft is besteed aan de meubels.
Roodbol en Ebben zetten eerder opgedane ervaring met tafels gemaakt van board-deuren hier op grote schaal in. 100 standaard woningbouwdeuren fungeren als de basis voor alle benodigde meubels en werkunits. Door de uitvoering hiervan in eigen hand te nemen en de productie goed voor te bereiden, is het de architecten gelukt om binnen het gegeven bouwbudget en de krappe planning te blijven.
De bijzondere situatie van jonge, startende ondernemers, het ontwikkelen van een bedrijfsidentiteit en hun oriëntatie binnen een economisch netwerk, vormde het vertrekpunt van de ruimtelijke interventie. De ontworpen werkunits zijn gebaseerd op de vorm van een kubus. De vraag naar variatie is beantwoord door een afwijkende uitwerking van het interieur van iedere kubus te geven. Platen van zwart betonplex aangebracht aan de binnenzijde van de units creëren bergruimte, maken het geheel stabiel en introduceren een nieuw schaalniveau. Het ontwerp vormt een balans tussen enerzijds het ontwikkelen van een eigen wereld – binnen de kubus – en biedt daarnaast het houvast van opgenomen te zijn in een netwerk – de reeks van units.
Door de lineaire opstelling van de units ontstaat een langgerekt werkmeubel dat de ruimte in zones verdeelt en de gebruiker opneemt in een 'caleidoscopische binnenwereld', waarin geconcentreerd werken mogelijk wordt gemaakt.