Tuinpaviljoen in Soest door rooijakkers + tomesen architecten

In het beschermde dorpsgezicht van Soest heeft rooijakkers + tomesen architecten een tuinpaviljoen gerealiseerd. Er werd gekozen voor een consequente materialisering van het paviljoen in Siberisch larikshout, schoonbeton en glas. Daarbij is het hout in allerlei variaties gebruikt van ruw eenzijdig geschaafd tot gefineerd. De architecten gaven het paviljoen twee gezichten en realiseerden daarmee de zorgvuldige inpassing in het landschap en de gewenste openheid richting tuin en woonhuis.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Particulier

  • Projectarchitect(en)

    Theo Rooijakkers, Paddy Tomesen

  • Oplevering

    01-05-2006

  • Programma

    multifunctioneel bijgebouw

  • Plaats

    Soest

  • Aannemer

    Bouwonderneming T.J. Van de Belt, Leusden

  • Bouwmanagement

    Ingenieursbureau Boorsma, Drachten

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    Bruto vloeroppervlakte 135 m2 (incl 33 m2 terras) / Bruto inhoud 415 m3 (incl terras)

  • Netto vloeroppervlakte (m2)

    Netto vloeroppervlakte 90 m2 / Netto inhoud 266 m3

  • Voorlopig ontwerp

    01-09-2003

  • Definitief ontwerp

    01-03-2003

  • Aanvang bouw

    01-12-2006