Uitbreiding Universiteitscomplex Jussieu te Parijs door Périphériques Architectes

Achter de neutrale gevel van het nieuwe universiteitsgebouw in Parijs ligt over de volle hoogte een atrium dat het gehele programma organiseert en verdeelt. De gangen en trappen baden in het licht en kenmerken zich door een overvloedig kleurgebruik. Nadere beschouwing leert dat de architectonische taal van het architectencollectief Périphériques krachtig genoeg is om het zonder dit palet van verzadigde kleuren te kunnen stellen. Met de kleurenstelling anticiperen ze dan ook vooral op de realiteit van het dagelijkse gebruik door studenten en docenten van de universiteit.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Établissement Public du Campus de Jussieu (EPCJ)

  • Projectarchitect(en)

    Emmanuelle Marin, Anne-Françoise Jumeau, David Trottin

  • Oplevering

    18-01-2010

  • Plaats

    Parijs

  • Adviseur akoestiek

    adviesbureau Peutz & Associates, Zoetermeer

  • Interieurarchitect

    PYRRHUS Conception

  • Bouwmanagement

    OTH bâtiments, Parijs

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    16.895 m2

  • Voorlopig ontwerp

    18-01-2010

  • Definitief ontwerp

    18-01-2010

  • Aanvang bouw

    01-12-2006

  • Bouwsom inclusief installaties (€)

    € 24,8 miljoen