De woning dankt zijn trapeziumvormig plattegrond aan de vorm van de kavel. Een natuurlijke talud gaf aanleiding tot het gebruiken van de ‘split-level’, waardoor er een ruimtelijke en visuele relatie ontstaat tussen de woonvertrekken, bureauruimte en speelruimte. Alle ruimtes zijn zo gepositioneerd dat een zo goed mogelijke oriëntatie, contact met de tuin en met de buren is ontstaan.
Buiten - binnen
Een centrale, open traphal ontsluit de verschillende ruimtes. Binnenramen zorgen voor extra visuele relaties. Een inpandig terras zorgt voor buitenruimte aan de kinderkamers en de tweede bureauruimte. De doorlopende balk vervolledigt de vorm van de achtergevel en beschermt de binnenruimte tegen zon en regen.
Zon(wering)
In het huis is veel daglicht aanwezig. Een groot aantal ramen is op het zuiden en op het westen gericht. Zo kunnen de passieve zonnewinsten in de koude periodes goed worden benut. In de zomer kunnen de ramen worden afgeschermd door zonwering.
Warmtewinst
Zowel verwarming en productie van warm water wordt door een warmtepomp verzorgd. Fotovoltaïsche cellen zorgen voor een groot deel van het huishoudelijk elektriciteitsverbruik en zijn tevens de aandrijving van de motor van de installatie.
Hybride
De woning is door HASA-architecten benaderd als een hybride tussen massiefbouw en houtskeletbouw. Door de massieve kern heeft het gebouw een betere thermische inertie. Deze is aangevuld met veel beton dat in het zicht is gelaten. Zo kan in de zomer de koelte langer worden binnen gehouden en in de winter geniet je van de opgeslagen warmte.
Luchtdicht
Door de vorm van het gebouw is veel aandacht besteed aan de luchtdichtheid van de gebouwschil. De verschillende bouwknopen zijn al in de ontwerpfase grondig bekeken en vervolgens in de details opgenomen.