Elphi Nelissen verklaart opheffen Building Technology

“We hadden beter moeten uitleggen dat de inhoud van de studie Building Technology blijft, maar word ondergebracht in andere mastertracks”, vertelt TU/e-decaan Elphi Nelissen vandaag in Cobouw. Oorzaak van het opheffen is het gebrek aan een serieus onderzoeksprogramma. Om toegepast onderzoek mogelijk te maken opent de TU/e een PdEng-loket. Hier kunnen bedrijven zich met specifieke onderzoeksvragen melden, waarmee een afgestudeerde aan de slag kan.
Delen:

De master wordt opgeheven door het gebrek aan een serieus onderzoeksprogramma, bij de andere mastertracks zouden meer mogelijkheden zijn om het gewenste niveau te bereiken. Over het moment waarop werd geconstateerd dat het onderzoeksprogramma van bouwtechniek tekortschoot zegt Elphi Nelissen: “Je kunt op zo’n moment verschillende dingen doen. Bijvoorbeeld er heel veel middelen in stoppen om alsnog op het gewenste niveau te komen. Maar dat is niet gelukt en we zien ook geen aanleiding te verwachten dat dit in de toekomst wel gebeurt.”

Bedrijven met vragen

Om toegepast onderzoek nog mogelijk te maken opent de TU/e een PdEng-loket. Hier kunnen bedrijven zich met specifieke onderzoeksvragen melden, met deze vraag kan een afgestudeerde dan aan de slag. De kosten zijn ongeveer 65.000 euro voor 2 jaar, maar dit bedrag kan nog omlaag met behulp van subsidie. Het voordeel zou zijn dat het netwerk van de bedrijven groeit door het onderlinge contact van de PDEng’ers, wat de hele bouwsector zou versterken.

Lees het hele interview vandaag in Cobouw.