De constructieve structuur van het gebouw, te weten kolommen met in het werk gestorte vloeren, leent zich uitstekend voor de programmering in vast stramien van studentenwoningen.
Dubbele gevel
De nieuwe woonfunctie vroeg echter om betere geluidswering van de nabijgelegen A10. Daarom is aan de westkant een dubbele gevel in de vorm van een loggia ontwikkeld. Tussen de dubbele gevel is een gekleurd kader opgenomen. Aan de oostzijde, waar het gebouw aan de rustige Krelis Louwenstraat ligt, was deze ingreep niet nodig. Het gele kader is wel opgenomen en vormt een diep inpandige vensterbank.
Bladerdek
Belangrijk verschil met de originele kopgevels zijn de extra openingen ten behoeve van de daglichttoetreding in de achterliggende appartementen. De karakteristieke luifel van de elfde verdieping is extra benadrukt door de abstracte gele print die vanaf straatniveau waar te nemen is als een bladerdek in de herfst.
Oriëntatie omgedraaid
Dudok positioneerde de hoofdentree aan de westzijde, gericht op de A10 en toegankelijk vanaf het parkeerterrein, maar afgewend van de buurt. Met de transformatie was een toenadering tot de buurt wenselijk, daarom heeft Knevel Architecten de oriëntatie omgedraaid en de hoofdentree aan de Krelis Louwenstraat gelegd.
Ontmoetingsplek
Omdat de begane grond verhoogd ligt ten opzichte van het omliggende openbare terrein, is er een verhoogd pleinruimte toegevoegd. Dit plein herbergt de postvakken en doet tevens dienst als ontmoetingsplek. Met deze overgangsruimte tussen stoep en studentenentree wordt een passende verbinding gemaakt tussen studentenwoningen en de buurt.