Een restant van een uit 1878 stammend waterstaatskerkje in Zuidhorn vormt de basis voor het folly ontwerp. De kerk werd in 1986 afgebroken waarbij het topje van de toren gespaard werd en hergebruikt als tuinhuisje. Dertig jaar later was het bouwvallig geworden en zou het ook gesloopt worden. De toren vormt nu in een nieuwe gedaante een façade voor een zeecontainer in het park van het Landgoed Fraeylema te Slochteren.
Hergebruik (architectuur recycling) is een belangerijk onderdeel van dit project. Een oud bouwwerk in nieuwe vorm, met andere functie, verplaatst naar een nieuwe locatie. Het project laat zien dat mobiel maken van plaatsgebonden architectuur een flexibelere wereld oplevert, aanpasbaar aan de waan van de dag.
De oude toren is in delen gezaagd, verstevigd en tot bouwdelen verwerkt. Op de nieuwe locatie is het geheel als façade gemonteerd op een stalen frame 50 cm boven het maaiveld. Het bouwerk is als het ware losgeslagen van het fundament en net zo mobiel geworden als een kermisatractie.
Bezoekers ervaren de folly in de verte als een historisch prieel. Naderbij gekomen blijkt het boven het maaiveld verheven gebouwtje enkel een façade voor een eenvoudige container met expositieruimte. Bevind je je in een decor?