Een plakje van een huis
Met een relatief laag budget als randvoorwaarde hebben de architecten van The Cloud Collective ervoor gekozen om een dun plakje van een huis te maken, in plaats van een volledig huis te bouwen. Het ongebouwde deel wordt overgelaten aan de beschouwer: Een eenvoudige manier om de fantasie in te zetten om te kunnen bezuinigen.
De wanden van het huis bevatten sparingen en reliëfs, die ruimtes projecteren van een huis dat zou kunnen zijn (geweest), maar nooit volledig als fysiek object zou kunnen bestaan. Fotograaf Pieter de Ruijter / The Cloud Collective
Imaginair huis
De sculptuur vormt een fysieke sectie door een imaginair huis. Het laat fragmenten zien van kamers, trappen, een schoorsteen en een bank. Het heeft daarmee dezelfde functionaliteiten als een écht huis, maar is gastvrijer richting voorbijgangers om binnen te gaan en er te spelen.
Tussen een bouwplaats en een ruïne in
Het huisje toont zich als iets tussen een bouwplaats en een ruïne in en biedt hierdoor een frisse openheid in een woonwijk waarin alles normaal is. De geïntegreerde zonnepanelen en verlichting maken het het meest duurzame huis in de omgeving. Het lijkt daarmee te willen zeggen: het normale kan opnieuw uitgevonden worden!
Het project is geen ruimtelijk diagram, noch een pure collage. Het spreekt verschillende doelgroepen aan door de vele mogelijke en onmogelijke verhalen.