Duurzame verankering
Het gebouw ligt los van het monumentale elektriciteitsgebouw. Hierdoor wordt het monument niet aangetast en verbindt het voorgelegen pleintje subtiel het collectieve binnengebied met het publieke domein van de Bloemsingel. Ook sluit het pleintje aan op het 'doorwaadbare' karakter van het aanpalende CiBoGa-terrein.
Woningen voor starters
De woningen zijn bedoeld voor jongeren en starters. Het collectieve karakter dat hiermee samenhangt, sluit nauw aan bij de stedebouwkundige vraag naar de parochiale ruimte. Zo ontstaat een intieme ontmoetingsplaats. Op de begane grond is een bedrijfsruimte gesitueerd, waardoor een levendige plint ontstaat.
Fotograaf Marcel van der Burg
Collectief binnengebied
De woningen liggen rondom een collectief binnengebied met meanderende galerijen waar plaats is voor een eettafeltje. De galerijen genereren goed bezonde plekken als buitenruimte voor de woningen die ook allemaal een Frans balkon hebben. De woningen zijn om en om bekleed met lichtgrijze en lichtgroene gevelpanelen, waardoor de individuele woning herkenbaar blijft. Met een mos-sedumdak en bomen krijgt het binnengebied een groen karakter.
Metselwerkrosetten
Marlies Rohmer heeft hier met industriële technieken op een eigentijdse manier geprobeerd het rijke gevoel van het ambacht van vroeger op te roepen. Ze heeft gekozen voor metselwerk in een steenkleur die naadloos aansluit bij die van het elektriciteitsgebouw. De gevelpanelen zijn in een schijnbaar willekeurig patroon geplaatst, afgewisseld met geornamenteerde gezeefdrukte glaspanelen ter plaatse van de woningscheidende wanden en de Franse balkons van de woningen.
Fotograaf Rene de Wit