De woning is als het ware verticaal door midden gesneden. Hierdoor ontstaan er twee woningdelen. Het deel aan de straatzijde is door Groenesteijn Architects een halve verdieping opgetild ten opzichte van het segment aan de tuinzijde.
Tussen deze twee delen bevindt zich een zone die beide woningdelen aan elkaar verbindt. Door het niveauverschil tussen de straat- en tuinzijde ontstaat er in de verbindingszone een aaneenschakeling van splitlevel -vloeren.
Houtskeletbouw
In deze verbindingszone ligt de basis voor het flexibele karakter van de woning. Hier bevinden zich het trappenhuis, mogelijke vides en verkeersruimtes. Deze zone bestaat geheel uit houtskeletbouw en is - zo bepleit het concept - vrij van alle installaties. Dit, in combinatie met de scheidingswanden op de verdiepingen die ook uit houtskeletbouw zijn opgetrokken, biedt alle mogelijkheid de indeling naar eigen behoefte te wijzigen.
Flexibiliteit
De veerkrachtige indeling van het huis genereert een sterke mate van ruimtelijkheid. Het concept laat het toe om een doorgaande, vloeiende ruimte te creëren tussen het souterrain, de woonkamer op maaiveldniveau en de keuken op niveau +1.5.
Het flexibele karakter valt af te lezen in het materiaalgebruik. Alles wat een permanente status heeft, is gemaakt van steen of beton. De delen die gemakkelijk zijn te verwijderen of aan te passen, zijn vervaardigd van hout.