De tuinen hebben een gemiddelde oppervlakte van 200 m2 en worden verpacht. Op de kavel waar het tuinieren centraal staat mag je in totaal 36 m2 bebouwen. Een riolering, water en gasflessen zijn aanwezig. Elektriciteit moet met zonnecellen worden opgewekt.
Twee verschillende oriëntaties
De zonnige kavel die Onix heeft bebouwd, ligt tussen het speelveld op het zuiden en de sloot op het noorden. Deze twee verschillende sferen leveren gelijk een belangrijke aanleiding voor het ontwerp ook twee buitengebieden te maken. Een introverte ruimte meer in de schaduw bij de appelboom, de conifeer en de rododendron georiënteerd op de sloot en een extraverte ruimte aan de “kreektuin” en het speelveld.
Kreektuin
De bodemgesteldheid (keileem) is de aanleiding geweest om deze kreektuin aan te leggen. Het water kan via de kreek naast het huisje naar de sloot worden afgevoerd. Via stenen is aan de zuidkant de vlonder toegankelijk, welke aan de oostkant van het huisje een verbinding met de noordkant maakt.
Mini-villa
Het huis heeft van de zijkant het dakprofiel van een zadelkap, wat één van de twee typen is die op Tuinwijck veel voorkomt. Het volume is zo gevormd dat het de twee buitenruimtes omarmd. Het is zowel een tuinhuisals een schuur, maar is als sculptuur ook te lezen als een mini-villa
Tuinhuis als vakantiehuis
Het huis is volledig op plankmaat uitgezocht en is van gemodificeerd populierenhout. De kozijnen zijn uit planken samengesteld en ook de fundering is van hout. Het tuinhuis is nooit definitief af. De planken zijn eenvoudig los te halen zodat in de toekomst kunst in het huisje geïntegreerd kan worden. Niet kunst op de wand, maar kunst in de wand. Het huis is zo ontworpen zodat drie mensen er goed kunnen verblijven.