nieuws

Video van de Week: Geprojecteerde koepel door Turks design studio Ouchhh

Techniek

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op, omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment zijn. Deze week een betoverend, bijna hypnotiserend filmpje van een 3D-geprojecteerde koepel door Turks design studio Ouchhh.

Met dit visueel en auditief betoverende filmpje waant de kijker zich in een duistere koepel, met continu bewegende, lichtgevende projecties boven het hoofd. De eindeloze wervelwind waarin de ene minuut een netvormig membraan, de andere minuut spiraalvormige fractalen te zien zijn creëert een hypnotiserend effect.

De 3D projectie is gemaakt door de Turkse design studio Ouchhh, die zich specialiseert in 3D motion mapping en licht installaties. De complete show is te zien in de Digital Dome van het Institute of American Indian Arts in Sante Fe, New Mexico.

De video begint met een definitie van een homeomorfisme. Dit is een zogenoemde continue transformatie; een één-op-één relatie tussen plaatsen in twee geometrische figuren, op topologische ruimtes, die continu zijn in beide richtingen.

Ondanks het duizelende effect van de dansende vormen, zul je je ogen niet snel durven afwenden uit angst om één van de vele transformaties te missen.

 

Actie abonnement de Architect

Wat vind jij van de 3D projectie van Ouchhh? Duizelingwekkend of inspirerend?

Reageer op dit artikel