nieuws

Herbestemmers opgelet

Techniek

Gespecialiseerd in herbestemming? Bekijk dan als eerste de leegstaande gebouwen die de Gemeente en Stadsregio Rotterdam willen laten transformeren op 15 januari. Het college van Rotterdam stelt zich tot doel de komende vier jaar 120.000 m2 aan leegstaande kantoren te transformeren. Daarom nodigen zij architecten uit kennis te laten maken met de eigenaren van de lege gebouwen, tijdens de kick off-meeting van Transformatieplein 2015.

Herbestemmers opgelet

Harm Tilman, hoofdredacteur van de Architect, trapt af om 15 uur. Na een welkomstwoord van vastgoedondernemer Jos van Essen van Accresco, gespecialiseerd in herbestemming, benadrukt BNA-directeur Fred Schoorl de meerwaarde van architecten bij transformatieprojecten.

Vervolgens vertellen de Gemeente Rotterdam en Stadsregio Rotterdam over de noodzaak van transformatie en geven zij het woord aan de eigenaren van enkele leegstaande gebouwen in Rotterdam. Zij onthullen de historie van de panden, de reden van leegstand en de potentie ervan. Er is volop ruimte voor vragen van architecten en andere creatieve partijen, om de mogelijkheden van herbestemming duidelijk te krijgen.


Het voormalige douanekantoor aan de Westzeedijk in Rotterdam.

Gebouwen die de gemeente Rotterdam dit jaar onder de aandacht brengt op het Transformatieplein zijn onder andere de kantoorgebouwen aan de Maassluisedijk 103 in Vlaardingen, de Westzeedijk 387 en Westersingel 18 in Rotterdam.

Meld je hier gratis aan voor de kick off op donderdagmiddag 15 januari in Westzeedijk 387, 3024 EK Rotterdam.

Reageer op dit artikel