Project

Villa MNRS Eindhoven – 2architecten

Architectuur

Villa MNRS Eindhoven – 2architecten
Voorgevel. Beeld: FotoTB.nl

Bij deze onconventionele villa in Meerhoven, een uitbreidingswijk van Eindhoven, is door 2architecten maximale lichtinval gecombineerd met optimale privacy. Door de hoge zitkamer ontstaat een open en lichte woning met een bijzondere ruimtelijkheid. De unieke uitstraling van de langformaat bakstenen van Petersen Tegl contrasteert met het strakke aluminium zetwerk. In het interieur is tot in het kleinste detail aandacht besteed aan afwerking, inrichting, verlichting en aankleding.

Toelichting 2architecten – Deze woning is gelegen in Waterrijk, onderdeel van de wijk Meerhoven in Eindhoven. In de woning is maximale lichtinval gecombineerd met optimale privacy. De muur in de voorgevel reikt tot boven ooghoogte maar laat wel ruimte voor een raamstrook, waardoor in de zitkamer rondom daglicht binnentreedt.

Door de toepassing van langformaat bakstenen van Petersen Tegl worden de lange lijnen benadrukt. Dezelfde stenen bekleden ook de 6 meter hoge wand waarlangs de trap naar de bovenverdieping leidt.

Op de bovenverdieping biedt een groot raam dat omknikt in het daklicht een zee van licht. De 4 meter hoge zitkamer biedt uitzicht op het omliggende groen en een inkijkje in de fitnessruimte op de bovenverdieping.

In het interieur is tot in het kleinste detail aandacht besteed aan afwerking, inrichting, verlichting en aankleding. De deurkozijnen zijn ‘onzichtbaar’ weggewerkt en ook het ventilatiesysteem is door het gebruik van Airspots onzichtbaar gecombineerd met de verlichting.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Eindhoven
  • Projecttitel Villa MNRS Eindhoven
  • Projectarchitect(en) Roy Bertholet
  • Adviseur constructie JV2 Bouwadvies
  • Interieurarchitect Fors Design (badkamers)
  • Toeleveranciers Airspot, Sassenheim - MKK Brabant, Veldhoven
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau 2architecten
Reageer op dit artikel