Project

Studio Schoot

Geen categorie

Op een groene locatie aan de rand het dorp Oirschot staat Studio Schoot. Om optimaal te profiteren van het weidse uitzicht, op de kerktoren van Oirschot aan de voorzijde en de sportvelden aan de achterzijde, liggen de meeste gemeenschappelijke ruimtes op de verdieping.

Studio Schoot

Via doorzichten en open verbindingen ontstaan er spannende zichtlijnen en relaties die het ruimtelijke karakter van het gebouw versterken. In de gevel is het contrast zichtbaar tussen het weidse uitzicht in de noord-zuid richting en plaatsing van de gebouwen in de oost-west richting. In de voor- en achtergevel is het horizontale en de transparantie benadrukt terwijl de kleine openingen in de zijgevels de onderlinge privacy tussen kantoren respecteren. De ‘catwalk’ vormt de spil in het gebouw. De centrale hal van voor naar achter die alle functies verbindt en via trappen met grote vides een relatie legt met de verdieping. Grote schuifwanden markeren de entree en beveiligen het gebouw in de avonduren. De gevels zijn bekleed met houten delen die in de loop der tijd zullen vergrijzen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Moorland 4
  • Plaats Oirschot
  • Projecttitel Studio Schoot
  • Projectarchitect(en) Paul Diederen
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 1600
  • Programma Bedrijfgebouw
  • Aanvang bouw 27-02-2013
  • Oplevering 01-04-2009
  • Opdrachtgever Stduio Schoot
  • Ontwerpbureau diederendirrix
Reageer op dit artikel