Project

Studio Boot

Geen categorie

In de van Tuldenstraat in ‘s-Hertogenbosch, in de schaduw van de Eurocinema, staat de oude vervallen Garage Lathouwers. Het pand is gekocht door vrienden van ons, Studio Boot, werkplaats voor Beeld en Typografie. In nauwe samenwerking met hen en andere onttwerpers is een gebouw gemaakt waar wordt gewoond en gewerkt en waar hergebruik in alle facetten voorop staat.

Studio Boot

Het gebouw heeft een gemetseld front met enorme glazen puien en drie ingangen, is bijna 21 meter breed, drie verdiepingen hoog en maar 5,5 meter diep. Hierachter staat een stalen hal met in het midden een grote vide, bekroond met een stalen lichtkap. Aan de achterzijde is een brede tuin die met de auto, door het gebouw, bereikbaar is.

In het gebouw lopen het wonen en werken in elkaar over waarbij de woonstudio zich aan de voorzijde bevindt en de eetkeuken, afgescheiden door een op maat gemaakte kast, aan de achterzijde. In het middendeel, onder de grote lichtstraat, wordt gewerkt, gespeeld, tv gekeken, is een logeerplek en een woonkamer. De slaapkamers liggen meer beschut in het stenen voorhuis.

Duurzaamheid door hergebruik. Niet alleen het pand maar nagenoeg  alle bouwmaterialen, inrichtingen en meubilair, zijn aan een tweede leven begonnen. Op een nieuwe manier samengebracht. Door deze ingrepen maar zeker ook door de manier van wonen en werken gaat het pand weer een mooie toekomst tegemoet.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres van Tuldenstraat 2-4-6
  • Plaats s-Hertogenbosch
  • Projecttitel Studio Boot
  • Projectarchitect(en) Geert Bosch, Edwin Vollebergh, Petra Janssen, Bas Lavrijssen
  • Toeleveranciers false
  • Programma woning en werkplaats voor beeld & typografie
  • Aanvang bouw 30-08-2013
  • Oplevering 01-03-2013
  • Opdrachtgever Petra Janssen & Edwin Vollebergh
  • Ontwerpbureau HILBERINKBOSCH architecten i.s.m. Stdio Boot en Piet Hein Eek
Reageer op dit artikel