Project

Renovatie Brugge: een nieuw geheel van geschiedenis en hedendaags wonen

Geen categorie

In de schaduw van de kathedraal herbergt het beschermde gebouw al sinds de 17de eeuw een apotheek en woning. Inbreidingswensen voor de apotheek deden uitkijken naar uitbreiding van de woning. Het nevenliggende appartement verbinden met de dakzolder biedt oplossing.

 

Intens overleg met monumentenzorg resulteert in een mooie integratie in het gevoelige historische stadsweefsel.

Zaagtanddaken verbinden de traveeën met het appartement

Zaagtanddaken verbinden de traveeën van de historische dakspanten met het nevenliggend appartement. Ze brengen licht en ruimte in het hart van de nieuwe woning. Het vroegere appartement maakt plaats voor de ondersteunende functies van de woning. Hierdoor wordt de zolderruimte volledig opengemaakt en worden de spanten in hun waarde hersteld als beeldbepalende elementen in de ruimte. Twee hedendaagse zinken dakkappellen geven de verbouwde woning een vernieuwde identiteit en openen de beslotenheid van de dakzolder, zonder afbreuk te doen aan het historische karakter van de stad.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres private opdracht
  • Projecttitel Renovatie Brugge: een nieuw geheel van geschiedenis en hedendaags wonen
  • Projectarchitect(en) Tom Vanhee
  • Adviseur installaties Viessman
  • Adviseur akoestiek -
  • Aannemer Ruwbouwwerken: Jurgen Claeys, Torhout
  • Interieurarchitect ROOM&ROOM
  • Bouwmanagement Adviseur: Lime bvba, contactpersoon Ir Arch. Francis Delacroix, Gent
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 213 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 188 m2
  • Programma Woning
  • Voorlopig ontwerp 01-12-2008
  • Definitief ontwerp 01-03-2009
  • Aanvang bouw 23-12-2010
  • Oplevering 30-11-2010
  • Bouwsom inclusief installaties (€) private opdracht
  • Bouwsom exclusief installaties (€) private opdracht
  • Opdrachtgever private opdracht
  • Ontwerpbureau ROOM & ROOM Brussel
Reageer op dit artikel